Roza mikrofon

Oddaja Roza mikrofon je posvečena navdihujočim, čustvenim in tudi nekoliko težjim zgodbam o raku dojk. Voditeljica, Miša Molk, bo z gostujočimi z različnih področij spregovorila tako o življenjskih kot tudi strokovnih tematikah, povezanih z boleznijo.

Nina Sankovič o življenju z razsejanim rakom dojk

Nina Sankovič je mama, uspešna svetovalka za odnose z javnostmi in oseba, ki zna deliti pozornost, čas in spoštovanje. V tokratni oddaji Roza mikrofon bo spregovorila o svoji diagnozi razsejanega raka dojk. Gre za neozdravljivo obliko raka, ki pa je z učinkovito in hitro diagnostiko ter ustaljenimi novimi terapijami v veliko primerih obvladljiva. S Silvestrom, kot je poimenovala svojo bolezen, se je Nina prvič srečala na silvestrovo pred dvema letoma. Sama pravi, da se s Silvestrom druži, saj rak ni nekaj, kar bi se zgodilo zunaj nje, sebe pa vidi kot aktivno udeleženko v procesu ukvarjanja z boleznijo. Vabimo vas, da prisluhnete njeni zgodbi.

Moj čas. Moje življenje.

Rak dojk je ob zgodnji diagnozi največkrat ozdravljiv. Kar pa žal ne velja za pozno fazo, ko govorimo o razsejanem raku dojk. Gre za neozdravljivo obliko raka, ki pa je lahko z učinkovito hitro diagnostiko in ustaljenimi novimi terapijami v veliko primerih obvladljiva.

Tokrat so se o življenju z razsejanim rakom dojk in izzivih, ki jih prinaša diagnoza, pogovarjale tri gostje:

  • asist. dr. Tanja Ovčariček, dr. med., spec. internistične onkologije,
  • Darja Molan, koordinatorka projektov in programov Združenja Europa Donna Slovenija ter
  • Nina Sankovič, bolnica z razsejanim rakom dojk. Prisluhnite.